26 mei Ouder & Kind Clinic op de Rotterdamsche Manege

Op 26 mei zal ik een Ouder & Kind Clinic geven op de Rotterdamsche Manège. Nadat ik een aantal ouders met paardrijdende kinderen had gesproken is dit nieuwe concept ontstaan. De ouders vertelden mij zelf nooit te hebben paardgereden, maar nu hun kroost de sport was gaan beoefenen werden ook zij in het diepe gegooid. Vrijwel meteen moeten ze namelijk gaan borstelen, opzadelen, pony’s vasthouden, helpen met opstijgen etc. terwijl de arme ouders vaak niet weten hoe een pony te hanteren. Tegelijkertijd vind ik het zelf heel erg belangrijk dat kinderen al vroeg begrijpen hoe het gedrag van een pony in elkaar steekt. Dit zal ze helpen veiliger met hun pony om te gaan. Ook worden ze meer bewust van wat een pony wel of niet snapt. Je leert ze hierbij eerlijk tegen hun pony te zijn en de verantwoordelijkheid voor het welzijn van hun pony te nemen.

Het leukste aan de clinic is natuurlijk dat de ouder en het kind zich samen in de pony gaan verdiepen en elkaar tijdens de clinic helpen.

Heb je ook interesse om een Ouder & Kind clinic bij jullie op stal te organiseren? Stuur dan een mail naar info@janinavanderdrift.nl.

Bekijk ook de poster!

73_OUDER EN KIND CLINIC

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.